Tutorial: DirectAdmin op je linux-server installeren

Een DirectAdmin-server is een krachtige tool voor het beheren van webhosting- en serverbeheertaken. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een DirectAdmin-server op een Linux VPS kunt installeren.

Stap 1: Kies je Linux VPS Je hebt een VPS (Virtual Private Server) nodig om een DirectAdmin-server te installeren. Je kunt een VPS kiezen bij een hostingprovider naar keuze, zorg er wel voor dat het een Linux VPS is met voldoende resources om DirectAdmin soepel te laten werken. We raden aan om een VPS te kiezen met minimaal 2 GB RAM, 2 CPU-kernen en 20 GB opslagruimte.

Stap 2: Installeer CentOS 7 of nieuwer, Nu je een VPS hebt gekozen, moet je CentOS 7 installeren. Je kunt dit doen door een ISO-image van CentOS 7 te downloaden en deze te uploaden naar je VPS via de console. Vervolgens kun je het installatieproces starten door het ISO-image te mounten en de installatie te volgen.

Stap 3: Installeer DirectAdmin Zodra CentOS 7 is geïnstalleerd, kun je beginnen met het installeren van DirectAdmin. Volg deze stappen:

  1. Maak een nieuwe gebruiker aan voor DirectAdmin. Voer hiervoor de volgende opdrachten uit:
bashCopy codeuseradd -s /bin/bash -d /usr/local/directadmin -m directadmin passwd directadmin
  1. Download het DirectAdmin-installatiebestand met de volgende opdracht:
javascriptCopy codewget https://www.directadmin.com/setup.sh
  1. Maak het installatiebestand uitvoerbaar met de volgende opdracht:
bashCopy codechmod 755 setup.sh
  1. Start de DirectAdmin-installatie met de volgende opdracht:
bashCopy code./setup.sh
  1. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stap 4: Configureer DirectAdmin Zodra DirectAdmin is geïnstalleerd, moet je het configureren. Je kunt dit doen door het configuratiebestand aan te passen met de volgende opdracht:

bashCopy codenano /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf

In dit bestand kun je de instellingen van DirectAdmin aanpassen, zoals het IP-adres, de hostnaam, de FTP-gebruiker en het wachtwoord.

Stap 5: Start DirectAdmin Zodra DirectAdmin is geconfigureerd, kun je het starten met de volgende opdracht:

sqlCopy codesystemctl start directadmin

Je kunt ook controleren of DirectAdmin correct is gestart met de volgende opdracht:

luaCopy codesystemctl status directadmin

Stap 6: Log in op DirectAdmin Nu je DirectAdmin hebt gestart, kun je inloggen op het beheerdersdashboard met behulp van je browser en het IP-adres van je VPS. Ga naar https://IP-adres:2222 en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in die je hebt ingesteld tijdens de installatie van DirectAdmin.

Gefeliciteerd, je hebt nu succesvol een DirectAdmin-server geïnstalleerd op je Linux VPS! Je kunt nu aan de slag met het beheren van je webhosting-

Related Posts

Leave a Reply