Concept development

Concept development

Brainstormsessies

Brainstormen is niet zomaar random discussiëren en ideeën uitwisselen, maar een  creativiteitstechniek om heel snel betere en creatievere ideeën te ontwikkelen.

Creatie

Het daadwerkelijk creëren en realiseren van het concept a.d.h.v. de brainstormresultaten met als uitgangspunt de oplossing! Weet jij al waar te beginnen?

Validatie & optimalisatie

Valideren van de resultaten, welke meetbaar zijn geworden, zodat je over kan gaan tot optimalisatie van jouw concept. Heb jij jouw “product market fit” al gevonden?

Brainstormsessies

Wij geloven in de 4 spelregels van brainstormen

Nu hoor ik je denken, welke 4 spelregels heb je het over? Wij geloven bij Meetbaar dat als je de volgende spelregels tijdens je brainstormsessie toepast dat je betere resultaten behaald.

  • No Judgement: Vel niet meteen je oordeel en geef niet direct kritiek. Niet op de ideeën van anderen, maar ook niet op je eigen ideeën. Alles wordt genoteerd en geaccepteerd.
  • Freewheelen: Spring lekker van de hak op tak en de wildste ideeën zijn welkom!Chaos all-over-the place?” Geen enkel probleem, dit bevorderd creativiteit.
  • Hitchhiken: Blijf niet in je eigen hoofd hangen. Lekker vrij meeliften op andermans gedachten!

Je had het toch over 4 spelregels? Ja dat klopt! Ook benieuwd naar de vierde spelregel? 

Creatie

De vertaling van het beoogde idee naar een testbaar prototype of propositie realiseren.

Wij kunnen jou middels coachingssessies helpen om de vertaling te maken van het concept idee naar een testbaar prototype of juist de propositiescope helder te krijgen.

Vaak zien wij dat bij mensen met een goed idee, deze niet of onvoldoende tot uiting komen. Deze ideeën verdwijnen regelmatig in de spreekwoordelijke ijskast. Dat zal bij jou vast niet zo zijn toch? Of herken jij jezelf hier juist in en wil je dit voorkomen? 

  • Strategie
  • Prototyping
  • Livegang MvP
  • Optimalisatie

Validatie & optimalisatie

Nu heb jouw concept uitgewerkt in een testbaar prototype maar het verkoopt NIET! Help wat nu?

Valideren is een van de meest waardevolle onderdelen in het proces. En laat ons nu niet voor niets Meetbaar heten.  Valideren is namelijk aantonen dat het concept geschikt is als oplossing voor het probleem. Echter wil het dan nog niet zeggen dat je direct jouw “product market fit” hebt gevonden.  Het concept als oplossing voor een probleem wil nog niet meteen zeggen dat dit probleem er daadwerkelijk is. Tijd om te valideren dus en op zoek te gaan naar de juiste meetmethode/meetapparatuur! Jij wist dit natuurlijk al toch? Wil je hier toch meer over weten, neem dan contact met ons op!

Samenwerken?

Voortdurend houden wij ons bezig met innovatieve concept development. Dit doen wij voor zowel klanten als voor eigen projecten. Wil je samen met ons ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jouw concept? Of ben je gewoon in voor een brainstormsessie, Let us know!